לוגו מסע-בריאות

מגולגלות בשלושה טעמים

שירה אזולאי
כד' תמוז תש"פ
כמה מילים

לפני שמתחילים...

החופש כבר כאן

הילדים בבית

מייצרים ערמות של בלאגן..

 

השבת מתקרבת

את עוד רגע נאבדת.

מתלבטת בין עבודות המטבח

לשיקומי הריסות  "פגע וברח"

 

אם זאת את

אז, ממש במיוחד בשבילך

מעלה מתכון קצר וקולע

חומרים זמינים

אופן הכנה פשוט ביותר

וערמת עוגיות בשלושה טעמים

לכבוד שבת, ולימים האחרים..

 

מגולגלות בשלושה טעמים - שירה אזולאי - מסע בריאות
רכיבים

לבצק –

5 כוסות קמח כוסמין 80%

3 כפות דבש

2/3 כוס שמן קוקוס

1/3 1 כוס מים חמים

כף סודה לשתייה או אבקת אפייה ללא אלומיניום

למילוי –

(כמות מתאימה למילוי 1/3 מהבצק)

* 6 כפות ריבה ביתית ללא סוכר + 1/2 כוס קוקוס

* 3 כפות טחינה גולמית+3 כפות דבש + 1/2 כוס שקדים קצוצים

* 6 תמרים גדולים + 1/4 כוס מים רותחים + 1/2 כוס אגוזים קצוצים

לציפוי

3 כפות דבש

1/4 כוס מים רותחים

אופן ההכנה

במיקסר / מעבד מזון / ביד מעבדים את רכיבי הבצק לבצק רך ונעים, מחלקים את הבצק לשלושה חלקים, מכל שליש מרדדים עלה דק (1-2 מ"מ) בצורת מלבן, ממלאים במילית שבחרנו.

מגלגלים ופורסים פרוסות בעובי 1 ס"מ, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה

בעזרת מברשת סיליקון מברישים בסירופ שהכנו מהדבש והמים (תורם גם לטעם וגם למרקם)

אופים בתנור שחומם מראש, בחום של 180 מעלות 12-15 דקות, עד להשחמה יפה. (צבע שחום יפה ייתן מרקם פריך יותר)

מומלץ לשמור בקפאה לשמירת הפריכות.

עוד משהו לפני שאשכח!

* הכמות של המילויים מספיקה למילוי שליש מכמות הבצק, אם בחרת במילוי אחד, עלייך לשלש את הכמות..

 

בהנאה ולבריאות!!

14 תגובות

  1. הכנתי לכבוד שבת ראש חודש
    בבצק המרתי דבש בסילאן
    ומלאתי בסילאן + טחינה + קוקוס
    יצא מעדן חגיגי רך ומזין
    ממליצה בחום

  2. תודה על כל השפע שאת מציגה כאן מכל הבחינות…. הניראות .האסתטיקה , הטעם וביעקר הבריאות….והכל הכל

    1. תודה שירה!!
      לגבי קמח שקדים תמיד אפשר להחליף בקמח כוסמין
      אגב, אפשר לטחון בבית זה יוצא זול יותר
      אבל ברור שעדיין יקר יותר מקמח..
      לבריאות!!

    1. למילוי התמרים טוחנים את התמרים עם מים רותחים, אחרי המריחה מפזרים אגוזים קצוצים.
      אם את רוצה ממרח תמרים מושקע יותר, כאן יש לך מתכון לממרח תמרים

  3. ואוו מתכון מעולה!!!
    הבצק כל כך נוח לעבודה!
    והטעם – דבש!!!
    הכנתי רק הבמילוי דבש- טחינה זה מה שהיה ….
    יצאו לי כ-40 שבלולים טעימיים!

  4. הכנתי היום עם הילדים לכבוד החופש,
    הבצק היה כיפי וטעים במיוחד, לא גמרנו לנשנש

  5. שלום שירה
    לגבי ״שמן קוקוס״- איך זה נראה? כמו בקבוק שמן רגיל רק שכתוב עליו ״שמן קוקוס״?
    אפשר למצוא את זה גם בסופר רגיל או דווקא בחנויות טבע?
    תודה רבה

    1. שמן קוקוס מגיע בצנצנת זכוכית
      השמן קוקוס משנה את המראה והמרקם שלו בהתאם לטמפרטורה
      בקיץ הוא נראה כמו נוזל שקוף וצלול
      בחורף או במטבח ממוזג הוא מוצק ובצבע לבן
      השמן קוקוס הוא תחליף בריא לחמאה ולמרגרינה
      ותורם לפריכות של המאפים

      ניתן להשיג אותו בחלק מהרשתות הגדולות, בחנויות פיצוחים וחנויות טבע
      חשוב מאוד שהשמן יהיה שמן שהופק בכבישה קרה ולא שמן מזוכך
      בהצלחה ולבריאות!!

  6. מתכון ממש טוב!
    רציתי לשאול יש לך אולי מתכון לממרח שוקולד כי בעלי לא נוגע בתמרים?
    ואני מנסה גם לקרב אותו למתכוני בריאות

  7. יצא טעים טעים טעים, חוסל עד תום
    אצלי הכי אהבו את המילוי תמרים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבת את המתכון?

נגישות

להשאר מעודכנת

אני אוהבת לפנק, לשלוח לך טיפים ומתכונים למייל?