תבשיל גריסים בסיסי

שירה אזולאי
שבט תשפ"ה
כמה מילים

לפני שמתחילים...

גדלנו על האורז

והוא אהב את חוות הגידול

והתביית על התפריט שלנו.

 

עם הזמן גדלנו קצת.

הבנו קצת יותר,

ורצינו להעשיר את התפריט בדגנים מלאים.

 

גריסים הם לא רק עוד ערכים תזונתיים, ומלא סיבים.

הם גם מספקים חוויה של טעם ומרקם יחודיים.

נסי וספרי לי על דעתך.

תבשיל גריסים בסיסי שירה אזולאי צעד לבריאות
רכיבים:
4-5 מנות
כוס גריסים*
בצל גדול
2 שיני שום
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
כף שמן זית
2 כפות עשבי תיבול (פטרוזיליה, טימין, כוסברה וכד')
לאחר הבישול –
1/2 כפית מלח
חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
משרים את הגריסים למשך חצי שעה. לאחר ההשריה שוטפים ומסננים.
קוצצים את הבצל ומאדים עם מעט מים.
פורסים את שיני השום ומוסיפים לאידוי.
מוסיפיפ את הגריסים, 2 כפות מים, כף שמן זית,  1/2 כפית פלפל שחור.
מוסיפים שתי כוסות מים, מביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית עד לאידוי הנוזלים.
אם השתמשנו בגריסי פנינה זמן הבישול יהיה בערך 20 דקות. גריסים מלאות בערך חצי שעה.
בסיום הבישול מוסיפים 1/2 כפית מלחחופן עלי פטרוזיליה קצוצים ומערבבים.
עוד משהו לפני שאשכח!
לגריסים הרגילות יתרון על גריסי הפנינה, כיוון שהן מכילות כמות גבוהה יותר של סיבים.
לפעמים נכון יותר להתחיל עם גריסי פנינה כדי להתרגל למרקם והטעם החדש, ובשלב הבא לעבור לגריסים מלאות.

בהנאה ולבריאות!

4 תגובות

    1. גם קוסקוס עשוי מחיטה.
      אם כבר קוסקוס, עדיף קוסוקוס מלא.
      אני לא מחרימה לא את האורז, ולא את הקוסקוס,
      אפשר לצרוך מהכל במידה, ולשלב גם דגנים איכותיים יותר בתפריט השבועי.

  1. תודה רבה!
    גריסים מלאות יותר קשות לאכילה מגריסי הפנינה? כמו אורז מלא?
    בחנויות מצוי גריסים אך לא כתוב מלאות…
    שאלה לא קשורה- לדעתך עדיף בורגול יותר מאורז? יש בורגול מלא?

    1. הגריסים לא קשות לאכילה, בטעם הן לא שונות בהרבה מהגריסי פנינה.
      המוצר שכתוב עליו גריסים הוא המוצר המלא.
      הבורגול עשוי מחיטה מלאה. האם הוא עדיף מאורז? אינדבדואלי.
      יש מי שחיטה לא עושה לו טוב, אפילו כשהיא מלאה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבת את המתכון?

נגישות

להשאר מעודכנת

אני אוהבת לפנק, לשלוח לך טיפים ומתכונים למייל?