שבלולי פירות יבשים

שירה אזולאי
שבט תשפ"ה
כמה מילים

לפני שמתחילים...

ט"ו בשבט. חג לאילנות

או אולי דווקא לנו?

יש שנהגים לחגוג אותו בארוחת חג עשירה בפירות ארץ ישראל,

ויש מי שלא.

 

יש מי שמכיר אותו רק מלוח השנה,

וזיכרון עמום של בובת תפוז עם עיני צימוק ושפתי תמר שהבאנו בגאווה מבית הספר.

לאלו את משתייכת?

 

כך או כך, אף אחד לא יתנגד לעוגיות פירות יבשים.

הן קבילות בכל עדה, בכל בית, ובכל חודשי השנה.

שבלולי פירות יבשים שירה אזולאי צעד לבריאות
רכיבים:

כ- 60 עוגיות

לבצק:

4 כוסות קמח כוסמין 80%

כוס קמח שיבולת שועל*

כף אבקת אפיה ללא אלומיניום

2 כפות דבש

1/2 כוס שמן קוקוס במצב נוזלי

כוס מיץ תפוזים

למלית:

12 תמרים (עדיף מזן מג'הול)

מיץ מחצי לימון / 2 כפות מיץ לימון

1/2 1 כוסות תערובת פירות יבשים**

אופן ההכנה:

מתחילים עם הכנת המילית, בודקים ומגלענים את התמרים ומשרים במים כרבע שעה.

מסננים את התמרים מהמים וטוחנים במעבד מזון יחד עם מיץ הלימון עד לקבלת מרקם של ממרח.

במעבד מזון, או ביד, מערבבים את רכיבי הבצק, מתקבל בצק רך אוורירי ונעים.

יוצרים מהבצק נקניק ובעזרת סכין פורסים לארבעה חלקים שווים.

מקמחים מעט את משטח העבודה והמערוך.

כל רבע מרדדים לעלה מלבני בעובי של 2 מ"מ.

מורחים על העלה כולו כרבע מכמות המלית, מפזרים מעל מתערובת הפירות,

מגלגלים לנקניק, ופורסים פרוסות בעובי 1 ס"מ. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה.

אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ- 20 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט בצדדים.

שימי לב לא לאפות יותר מדי כדי לא לפגוע בפריכות העוגיות.

לאחר הצינון מעבירים לכלי אטום. לטריות מקסימלית לטוח ארוך מומלץ לשמור בהקפאה.

עוד משהו לפני שאשכח!

*קמח שיבולת שועל אפשר לטחון בבית. לחילופין, אפשר גם להשתמש בשיבולת שועל דקה.

**מומלץ להשתמש בפירות טבעיים, ללא תוספת סוכר וצבעי מאכל.

אני השתמשתי בחמוציות, צימוקים בהירים, משמשים ושזיפים.

בהנאה ולבריאות!

5 תגובות

  1. וואו, שירה! רק אתמול התוודעתי לאתר שלך, ואני לא גומרת 'לטייל' בו:)
    יישר כח גדול! לא חשבתי שיש כ"כ הרבה אפשרויות טובות, מגוונות וטעימות במסגרת התזונה הבריאה!
    אני רוצה לנסות את המתכון הזה,
    עדיין לא הצטיידתי עם כוסות וכפות מדידה.
    יש לך רעיון איך אני יכולה להסתדר בלעדיהם?

    1. ברוכה הבאה אסתי
      תשתמשי ותהני לבריאות (:
      כוס מדידה שווה לכוס קרטון סטנדרטית של שתיה חמה.
      כף מדידה ביחס לכפות מטבח קלאסיות היא כף קצת גדושה.
      אם יש לך כפות בגדלים שונים, תשתמשי בכף הגדולה מכולם (ואז אין צורך שתהיה גדושה).

  2. איזה מגרה! המתכונים שלך מאלפים
    במה אפשר להחליף שמן קוקוס במתכון הזה?
    תודה!

    1. שמחה שאהבת גיטי
      אפשר להמיר בחמאה, אם לא אכפת לך שיהיה חלבי.

      1. הי הכנתי יצא מדהים!
        הכנתי חצי כמות וזה היה מדי קצת:(
        (הכנתי עם קמח לבן ושמן קנולה זה מה שהיה לי. בפריפריה פחות נגיש למצוא מהרגע להרגע ומי שלא מאורגת זה המצב)
        תודה גדולה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבת את המתכון?

נגישות

להשאר מעודכנת

אני אוהבת לפנק, לשלוח לך טיפים ומתכונים למייל?