לפני שמתחילים...
ראש חודש אלול מחזיר אותנו לשגרה
ומעורר בנו גם רצון טוב לחזור לשגרת תזונה מיטיבה.
הקרקרים שאני מגישה לך היום
יכולים להיות פתרון מעולה לארוחת ביניים קלילה.
משהו מזין ומשביע שמאפשר לך להמשיך את היום ברוגע ושמחה.
פרגני לך ממרח וכמה ירקות,
וההנאה תהיה מושלמת.
מאחלת לך שגרה טובה ושמחה
צעדים חדשים והתקדמות טובה בכל תחום...
כוס קמח כוסמין 80%
כוס קוואקר דק
1/4 כוס + 2 כפות קוואקר עבה
1/2 כוס גרעיני חמניות
1/2 כוס גרעיני דלעת
1/2 כפית מלח
1/2 כפית אבקת שום
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כוס טחינה גולמית מלאה
כף סילאן
2 כוסות מים
מערבבים בקערה חומרים יבשים, למעט 2 כפות קוואקר עבה.
מוסיפים טחינה, סילאן ומים ולערבב היטב. מתקבלת בלילה נוזלית.
מחלקים את הבלילה לשתי תבניות, משטחים לשכבה אחידה, מפזרים מעל כל תבנית כף קוואקר עבה.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 10 דקות.
מוציאים וחותכים לריבועים / מעוינים או כל צורה וגודל שמתחשק.
אופים 1/4 שעה נוספת או עד להזהבה בקצוות.
הקרקרים מקבלים את המרקם הסופי לאחר הצינון. כדי לוודא שהם מוכנים שוברים קרקר לשניים ובודקים את הפריכות שלו.
מקררים לגמרי, ואח"כ ומאחסנים בקופסה אטומה.
בתאבון ולבריאות!!
16 תגובות
היי שירה,
נראה ממש נהדר,
איך אפשר לאחסן את זה לטווח ארוך? האם אפשרי בכלל?
כל עוד שאפית עד לייבוש מלא, והקופסה אטומה היטב
האחסון בהחלט אפשרי לזמן ארוך (רק שבמציאות הם בד"כ נגמרים קודם…)
אין לי קוואקר עבה
איך בכל אופן אפשר להכין
את יכולה להמיר אותו בקוואקר דק.
שירה כל הקרקרים באתר נהדרים! תודה רבה!
מה גודל התבניות שהשתמשת?
השתמשתי בתבניות סטנדרטיות של תנור
הי שרה,
תודה על המתכונים המעולים שלך.
רציתי לשאול, האם אפשר להכין את הקרקרים ללא הסילאן? (לאבא שלי אסור לאכול סוכר ואני מחפשת מתכונים טובים)
אפשר בהחלט לוותר על הסילאן
מה גודל התבניות המתאימות למתכון הזה? תודה!!!
2 תבניות סטנדרטיות של תנור
ממש מגרה, 2 כף קואקר הם לקישוט למעלה לפני האפיה?
נכון
שכחתי לציין, הוספתי עכשיו לאופן ההכנה
לא הבנתי איפה מוסיפים את 2 הכפות קוואקר
בהתחלה כתבת שלא לערבב עם כל החומרים היבשים, ואח"כ לא כתבת מתי כן…
אחרי שמשטחים את העיסה, מפזרים כף קוואקר על כל תבנית
עדכנתי את אופן ההכנה
קשור לקשט למעלה עם חמוציות?
יש לי מתכון דומה עם חמוציות
חפשי קרקר קוואקר מתקתק