קוביות עוף ופירות יבשים

שירה אזולאי
שבט תשפ"ה
כמה מילים

לפני שמתחילים...

טו בשבט הוא תירוץ מצוין למעדן הזה.

רק שלא תטעו, המתכון חגיגי דיו כדי להשתמש בו בכל חג.

והפלוס הגדול? אופן הכנה קליל ומהיר.

רכיבים:

רכיבים:

חזה עוף

בצל קטן

בצל סגול קטן

4  שיני שום

6 משמשים

6 שזיפים

1/2  כוס צימוקים בהירים

כף שמן זית

1/2  כוס מיץ קלמנטינות / תפוזים

1/4  כפית פלפל שחור גרוס

1/2  כפית פלפל שחור

1/4 כפית מלח

אופן ההכנה:

מתחילים בהכנת המשרה. שמים בקערה מיץ קלמנטינות / תפוזים, שמן זית, פלפל שחור ומלח ומערבבים.

מפרידים את העוף מן העצם, מחלקים לקוביות גדולות, ומניחים בתוך המשרה.

ככל שהזמן מאפשר נותנים לעוף לשהות בתוך המשרה (ניתן להשאיר במקרר למשך לילה).

מחלקים את הבצלים לרצועות דקות ומאדים עם מעט מים.

פורסים את השום לפרוסות דקות ומוסיפים לבצל לקראת סוף האידוי.

מוסיפים את חזה העוף עם המשרה, מוסיפים את הפירות וחצי כוס מים רותחים. מביאים לרתיחה יחד ואח"כ מנמיכים ללהבה בינונית. מבשלים בערך כרבע שעה, מדי פעם מערבבים.

לקראת סיום מגבירים את הלהבה כדי לצמצם נוזלים ולהביא להשחמה.

 

בהנאה ולבריאות!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבת את המתכון?

נגישות

להשאר מעודכנת

אני אוהבת לפנק, לשלוח לך טיפים ומתכונים למייל?