דף הבית » מתכונים » עוגות ועוגיות » עוגיות במילוי קרם שוקולד אגוזי לוז
לפני שמתחילים...
תחילת זמן, ואוסף תקוות כמוסות לשנה חדשה.
לצד התפילות החמות, נצרף צרור עוגיות מפנקות,
וכמה מילים מלב של אמא לכל בן ובת.
לשנה של ברכה, שמחה והרבה רגעים מתוקים.
לבצק –
2 כוסות קמח כוסמין 80%
כוס טפיוקה או קורנפלור
1/2 כוס אגוזים טחונים
כפית א"א ללא אלומיניום
1/2 כוס שמן קוקוס
1/2 כוס דבש
ביצה
לקרם שוקולד –
כוס אגוזי לוז
5 תמרים גדולים
3-4 כפות דבש
כף קקאו
1/3 כוס יין אדום
במעבד מזון או בקערה מערבבים את רכיבי הבצק. מתקבל בצק רך ונעים.
מעבירים את הבצק לנייר אפייה ומגלגלים לנקניק. מקפיאים עד להתקשות של הבצק.
פורסים לפרוסות של כ- 0.5 ס"מ, מעבירים לתבנית ושומרים על מרווחים קטנים כדי לאפשר תפיחה.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ-8 דקות, או עד להזהבה.
העוגיות מתייצבות לאחר צינון.
להכנת המילית – בסיר נון סטיק על להבה בינונית קולים את האגוזים, מערבבים מדי פעם ומחכים עד שהקליפה נפרדת מהאגוז (כעשר דקות).
מעבירים לנייר אפייה ומניחים להתקרר, אחר כך משפשפים את האגוזים אחד בשני כדי להסיר את שאריות הקליפה.
במעבד מזון או בלדר טוחנים את האגוזים לקבלת מרקם פירורי ושומני. מוסיפים את יתר הרכיבים וטוחנים לקבלת ממרח.
מורחים כל עוגייה בכמות יפה של מילית, ומכסים בעוגייה נוספת.
שומרים בקופסה אטומה או בהקפאה (אני אוהבת להקפיא לשמירה מקסימלית על הטריות).
בהנאה ולבריאות!
6 תגובות
תודה!!
מוצלח במיוחד
נהנתי גם מהרעיון להקפיא ולחתוך…
הילדים אכלו גם ללא המילוי בתור תחליף מוצלח לביסקויטים
היה נראה ממש מגרה! הכנתי היום ויצאו עוגיות ממש מיוחדות וטעימות!
הילדים עפו עליהם. הייתי צריכה להגביל אחרת הכל היה נגמר ברגע…
תודה על המתכונים המיוחדים שמאפשרים להתפנק ולהישאר בצד הבריא….
היין הוא חובה?
אפשר משהו אחר במקום?
היין משמעותי בטעם, וגם תורם למרקם.
אפשר להמיר בכף תמצית וניל טבעית,
ואם יש צורך להוסיף מעט מים כדי לקבל מרקם של ממרח.
הי, נראה מתכון מצוין
אפשר להמיר את השמן קוקוס בשמן קנולה? ואם לא, למשהו אחר?
תודה!
השמן קוקוס מתקשה, והתכונה הזו משמעותית כשמדובר בעוגיות.
לכן התחליף האפשרי הוא חמאה, רק שהעוגיות נעשות חלביות.