עוגיות במילוי קרם שוקולד אגוזי לוז

שירה אזולאי
אלול תשפ"ד
כמה מילים

לפני שמתחילים...

תחילת זמן, ואוסף תקוות כמוסות לשנה חדשה.

לצד התפילות החמות, נצרף צרור עוגיות מפנקות,

וכמה מילים מלב של אמא לכל בן ובת.

לשנה של ברכה, שמחה והרבה רגעים מתוקים.

 

רכיבים

לבצק –

2 כוסות קמח כוסמין 80%

כוס טפיוקה או קורנפלור

1/2 כוס אגוזים טחונים

כפית א"א ללא אלומיניום

1/2 כוס שמן קוקוס

1/2 כוס דבש

ביצה

לקרם שוקולד –

כוס אגוזי לוז

5 תמרים גדולים

3-4 כפות דבש

כף קקאו

1/3 כוס יין אדום

אופן ההכנה

במעבד מזון או בקערה מערבבים את רכיבי הבצק. מתקבל בצק רך ונעים.

מעבירים את הבצק לנייר אפייה ומגלגלים לנקניק. מקפיאים עד להתקשות של הבצק.

פורסים לפרוסות של כ- 0.5 ס"מ, מעבירים לתבנית ושומרים על מרווחים קטנים כדי לאפשר תפיחה.

אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ-8 דקות, או עד להזהבה.

העוגיות מתייצבות לאחר צינון.

להכנת המילית – בסיר נון סטיק על להבה בינונית קולים את האגוזים, מערבבים מדי פעם ומחכים עד שהקליפה נפרדת מהאגוז (כעשר דקות).

מעבירים לנייר אפייה ומניחים להתקרר, אחר כך משפשפים את האגוזים אחד בשני כדי להסיר את שאריות הקליפה.

במעבד מזון או בלדר טוחנים את האגוזים לקבלת מרקם פירורי ושומני. מוסיפים את יתר הרכיבים וטוחנים לקבלת ממרח.

מורחים כל עוגייה בכמות יפה של מילית, ומכסים בעוגייה נוספת.

שומרים בקופסה אטומה או בהקפאה (אני אוהבת להקפיא לשמירה מקסימלית על הטריות).

בהנאה ולבריאות!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבת את המתכון?

נגישות

להשאר מעודכנת

אני אוהבת לפנק, לשלוח לך טיפים ומתכונים למייל?