מעדן קוואקר בטעם שוקולד בננה

שירה אזולאי
אלול תשפ"ד
כמה מילים

לפני שמתחילים...

תחת אתגר "החזרה בתזונה" לקראת השגרה החדשה,

בחרתי לתת לך מתכון מעולה לפתוח בו את היום.

מתכון קליל שיכול לשמש כארוחת בוקר לאמא,

או כארוחת ערב לילדים.

דייסת קוואקר קרה בטעם עשיר ומפנק.

שילוב של ארוחה בחמש דקות, הזנה אופטימלית,

שובע לטווח ארוך, מוזמנת לטעום, כל מילה נוספת מיותרת.

דייסת קוואקר שוקולד בננה שירה אזולאי צעד לבריאות
רכיבים

2 מנות אישיות

1 כוס שיבולת שועל דקה

1/2 1  כוסות תחליף חלב

2 כפות קקאו

2 כפות סילאן

כף חמאת בוטנים / שקדים

כף מים רותחים

כף צ'יה *

כף פשתן טחון – אופציונלי

בננה

תוספות אפשריות:

פרוסות בננה

פולי קקאו גרוסים

שקדים / אגוזים קצוצים

אופן ההכנה

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה קקאו + סילאן + חמאת בוטנים + מים רותחים עד לקבלת מרקם אחיד.

מועכים בננה ומוסיפים לתערובת השוקולד.

מוסיפים את יתר הרכיבים ומערבבים היטב.

מעבירים לכלים סגורים ומקררים למשך 4 שעות לפחות, עדיפות ללילה.

נשמר בקירור גם 3-4 ימים.

לפני ההגשה מוסיפים את התוספת הרצויה. המלצה אישית, אל תוותרו על תוספת בננה טרייה.

* מומלץ לשלב זרעי צ'יה ופשתן בעיקר בגלל תכולת האומגה 3 שיש בהם. אם בחרת שלא להוסיף צ'יה, הפחיתי לפחות 1/4 כוס מכמות החלב.

עוד משהו לפני שאשכח!

מה מיוחד ב overnight oats? או בתרגום חופשי, מה מיוחד בשיבולת שועל בן לילה? בזמן שבישול גורם לנו לאבד חלק מהוויטמינים והסיבים המצויים במזון, אוכל שלא עבר בישול משמר את כל הערכים שלו.

בנוסף, בתהליך overnight oats השיבולת שועל סופחת אליה את הנוזלים כך שאנחנו מקבלים אותה כשהסיבים שלה כבר נמצאים במצב האופטימלי שלהם ליצירת תחושת שובע ולהשפעה מיטבית על פעילות מערכת העיכול ועל פינוי עודפי כולסטרול וסוכר מן הגוף.

כאן תוכלי למצוא מתכון לדייסת קוואקר קרה בטעם תפוח קינמון.

כאן תוכלי למצוא מתכון לדייסת קוואקר קרה בתוספת פירות יער.

בהנאה ולבריאות!

4 Responses

  1. השילוב של קקאו וסילאן עם חמאת בוטנים הוא מעולה ממש בטעם שוקולד
    מה שנקרא אפשרי בריא!!
    הכנתי פעם את העוגת שוקולד ואגוזים מהמתכון שלך בלי סוכר בלי שוקולד
    ויצא טעים ממש הילדים אהבו מאוד !! תודה רבה!
    ואהבתי את מתכון הקוואקר אאמץ אותו כארוחת בוקר בעבודה תודה!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבת את המתכון?

נגישות

להשאר מעודכנת

אני אוהבת לפנק, לשלוח לך טיפים ומתכונים למייל?