לפני שמתחילים...
בשולחן החג של חג השבועות
אני אוהבת ליצור אווירה "פורחת".
אפשר לעשות זאת גם ע"י התפריט המוגש בארוחה.
כאן אני מדגמה לך דרך פשוטה להכנת לחמניות פרח מתוקות.
מתוקות תרתי משמע (:
שיהיה חג שמח!
1 ק"ג קמח כוסמין 80%
כף שמרים יבשים
4 כפות דבש*
ביצה
כפית מלח
2 כפות שמן זית
1/2 2 + 1/2 כוסות מים פושרים
כוס חמוציות
להברשה וזיגוג:
1/4 סלק
דבש
חמוציות
בקערת המיקסר שמים שמרים, דבש, קורט קמח וחצי כוס מים פושרים (מסך המים הכללי) מערבבים מעט ומחכים כ-10 דק' עד שנוצרת תסיסה והנפח מכפיל את עצמו. (טיפ, בקערת פלסטיק השמרים יתססו מהר יותר מאשר בקערת מתכת)
לאחר ההתססה מוסיפים קמח, מלח, ביצה ו 2 כוסות מים פושרים, את 1/2 הכוס הנוספת מוסיפים עפ"י הצורך.
מתחילים לישה בערבול איטי, לאחר שהחומרים מתאחדים, מוסיפים 2 כפות שמן זית, מגבירים מהירות וממשיכים את הלישה כשתי דקות נוספות.
מקמחים או משמנים את הבצק מלמעלה, עוטפים בשקית ניילון או מגבת ומתפיחים כשעה.
מחממים תנור לחום של 230 מעלות, ומכינים את התבנית
משתמשים בתבנית שקעים, משמנים קלות את התבנית, או לחילופין מקמחים מעט, כדי להקל על החילוץ של הלחמניות.
מקמחים את הידיים ואת משטח העבודה, הקמח לא ייבש את הלחמניות, הוא מקל על העבודה, וישמר את צורת הקליעה בזמן התפיחה והאפייה.
נותנים לבצק לישה קצרה כדי להוציא ממנו את האוויר, מעבירים למשטח העבודה, מרדדים למשטח גדול בעובי כ-3 מ"מ.
בעזרת קורצן או כוס קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ.
לוקחים בין 3 ל-5 עיגולים (תלוי בגודל הלחמנייה שרוצים לקבל. במתכון כאן השתמשתי ב5 עיגולים).
ממקמים את העיגולים כך כשכל אחד מונח מעט על העיגול הקודם לו (היעזרי בתמונה), מגלגלים את העיגולים לרולדה. מתחילים מהעיגול שנמצא בתחתית השורה. בסיום הגלגול חוצים באמצע, מתקבלים שני פרחים. מניחים בתבנית כשהצד החתוך פונה כלפי מטה.
שתי אופציות להברשה:
1. טורפים ביצה עם דבש או סילאן, מברישים את הלחמניות, ונועצים חמוציות בין ה"עלי הכותרת".
2. מגרדים 1/4 סלק במגרדת דקה, סוחטים את המיץ שהתקבל, מערבים אותו עם כף דבש או סילאן ומברישים את הלחמניות.
אופים בחום של 200 מעלות למשך כרבע שעה, או עד להשחמה יפה.
לאחר האפייה מברישים שוב עם דבש או סילאן מדוללים במעט מים רותחים, על כף דבש / סילאן שמים כפית מים רותחים.
כשהלחמניות עדיין חמות מחלצים אותן מהתבנית, בכדי למנוע מהאדים הכלואים להרטיב את הלחמנייה.
לבריאות וחג שמח!
5 Responses
מה אפשר לשים במקום סלק בזיגוג?
המטרה של הסלק היא לתת גוון ורוד "לפרחים"
אפשר לוותר על התוספת הזו, להבריש כרגיל בביצה או סילאן מדולל במעט מים.
פשוט מדהים !!
נראה מקסים. מקווה שאספיק להכין לחג.
בתמונה נראה שהלחמניות נאפו בתבניות מאפינס אישיות, לא בתבנית גדולה. אכן כך? בהוראות זה לא כתוב.
צודקת, תיקנתי
תודה שהערת את תשומת ליבי