לפני שמתחילים...
לאחרונה רץ ברשת מתכון אופנתי ללחמניית טונה במיקרוגל.
הוא העלה בי כזאת סקרנות
שהייתי חייבת לנסות. הניסוי עבר בהצלחה גורפת (:
לקחתי את הרעיון צעד אחד נוסף.
הוספתי לו עלים ירוקים בשביל הערכים ובשביל הטעם.
הוספתי תיבול כדי להעניק לטעם טוויסט נוסף,
ובחרתי לאפות בתנור כדי להנגיש אותו בצורה בריאה יותר.
תוצאה להיט!!
מנת חלבון סופר איכותית. טעימה ומשביעה!
אפילו בן השמונה שלא הרגיש טוב ונשאר בבית
התעורר עם תאבון משופר מהריח שהתפזר במטבח
ואכל בהנאה פרוסה אחרי השנייה...
תבנית אינגליש קייק קטנה*
3 קופסאות טונה במים / שמן זית
3 ביצים
כוס עלים קצוצים (פטרוזיליה וכוסברה)
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית אבקת שום
כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום
כף שמן זית**
מסננים את הטונה מהשמן או המים.
קוצצים את העלים הירוקים.
שמים את כל הרכיבים בבלנדר וטוחנים לבלילה אחידה.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומעבירים את הבלילה.
אופים כ-25 דקות עד להתייצבות.
מצננים מעט ופורסים.
ניתן לשמור בקירור או בהקפאה.
*לתבנית אינגליש קייק רגילה מוסיפים עוד קופסת טונה ועוד ביצה. כל יתר הרכיבים יכולים להישאר כרגיל.
**בשימוש בטונה בשמן זית אין צורך להוסיף שמן זית ברכיבים.
בהנאה ולבריאות!
6 תגובות
גם בתפוחי אדמה יש סלניום, לא?
דווקא טעים השילוב של תפודים עם דגים…
עד כמה שידוע לי אין סלניום בתפוחי אדמה.
בכלל, מעט הערכים שנמצאים בו נמצאים בקליפה,
ואנחנו בד"כ אוכלים אותם ללא קליפה, כך שהרבה ערכים אנחנו לא מקבלות מהם.
הכנתי את הלחם טונה. (בלי הירוקים כי לא היה לי)
יצא טעים אבל במרקם של פשטידה
לפי התמונה נראה שאצלך כמו לחם
מהיכול להיות?
אולי לא סיננת את הנוזלים של הטונה?
הכנתי אותו כבר 3 פעמים ומתקבל ממש כמו לחם.
אופציה נוספת היא להכין עם ביצה אחת פחות, או קופסה נוספת של טונה.
תודה על המתכון!
כבר הולכת לנסות
אגב,
לאחרונה ראיתי בכמה מקומות שדג הטונה לא ממש בריא ויכול אף להזיק אם אוכלים כמות גדולה.
מה את אומרת על זה?
בכל הדגים קיים חשש לכספית שמצויה במי הים.
ככל שהדג גדול יותר, אחוז הכסםית יכול לעלות.
דג טונה הוא דג יחסית גדול.
הפתרון, צריכת סלניום שמונע את ספיגת הכספית.
סלניום מצוי באגוזי ברזיל.
כך שמי שאוכל הרבה דגים כדאי שישלב במקביל אגוזי ברזיל.
המינון המומלץ הוא אחד ליום לילד, שניים למבוגר.