טארטלט תפוחים

שירה אזולאי
ערב ר"ה תשפ"ה
כמה מילים

לפני שמתחילים...

בכדי לייצר הרגשת חג בבית לא צריך לעבוד קשה.

סיר תפוחים מבעבע, וכל המשפחה נכנסת לאווירה.

כאישה ואמא יש לך את הזכות והדרך הקלה

להמתיק את הרגעים ולהשרות אווירה מרוממת מתוך שמחה.

טרטלט תפוחים שירה אזולאי צעד לבריאות
רכיבים

לבצק – 

2 1/2 כוסות קמח כוסמין 80%

כפית קינמון

ביצה

2 כפות דבש

1/2  כוס שמן קוקוס במצב נוזלי

1/4  כוס מים רותחים

למילוי – 

3 תפוחים מתוקים

3 תפוחים חמוצים

2  כפות שמן קוקוס

2  כפות חמאת שקדים*

2  כפות סילאן

2 כפות דבש

כפית קינמון

1/2 כוס אגוזים קצוצים*

אופן ההכנה

מתחילים בהכנת המילית. קולפים את התפוחים וחותכים לריבועים קטנים (1*1 ס"מ)

שמים בסיר שמן קוקוס, חמאת שקדים, סילאן, דבש וקינמון, מערבבים ומחכים לבעבוע. מוסיפים את התפוחים, מערבבים היטב ומבשלים על להבה נמוכה כרבע שעה. לאחר רבע שעה, אם עדיין נותרו נוזלים מגבירים את האש ומערבבים עד לאידוי.

מכינים את הבצק, במעבד מזון או ביד מעבדים את כל הרכיבים. מתקבל בצק רך ונעים ומעט שומני.

מקמחים את משטח העבודה והמערוך עם קמח טפיוקה או קורנפלור. מרדדים לעלה דק. בעזרת כוס קורצים עיגולים .מתאימים את קוטר העיגול לתבנית השקעים בה משתמשים.

אם משתמשים בתבנית שקעים ממתכת, משמנים מעט את השקעים. בתבנית סיליקון אין צורך בשימון.

מעבירים כל עיגול לשקע בתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות בכדי ליצור צורה של צלוחית קטנה.

ממלאים בכף גדושה של תפוחים מקורמלים.

אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ1/2 שעה.

* חמאת השקדים מעניקה טעם קרמלי מיוחד, אך אינה הכרחית.

**להכנה במהלך השנה ניתן לשדרג עם תוספת אגוזים למילית. את האגוזים מוסיפים לאחר תהליך הבישול של התפוחים, כחצי כוס אגוזים קצוצים.

עוד משהו לפני שאשכח!

שימי לב כי בראש השנה נוהגים שלא לאכול אגוזים.

האגוזים המופיעים במתכון הם לשילוב בימים אחרים בשנה.

שנת בשורות מתוקות!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבת את המתכון?

נגישות

להשאר מעודכנת

אני אוהבת לפנק, לשלוח לך טיפים ומתכונים למייל?