חטיף פצפוצים בשני צבעים

שירה אזולאי
שבט תשפ"ה
כמה מילים

לפני שמתחילים...

הוא "נברא" ערב שבת משפחתית

רציתי להביא אתי פינוק מתוק שיהיה מרכיבים שפויים

אבל לא יתלה על עצמו שלט אדום "בריא אני".

כך נוצר לו המתכון. הקהל המשפחתי המורחב אהב,

ואני יצאתי מרוצה ומסופקת (:

 

הרי לך פינוק מתוק לכבוד שבת

הכנה בקלי קלות. ללא מיקסר, ללא תנור,

מתכון שכולם אוהבים.

חטיף פצפוצים בריא שירה אזולאי
רכיבים:

מתאים לתבנית 30*40

לעיסה הכהה:

1/2 2 כוסות פצפוצי אורז (ללא תוספת מלח וסוכר)

1/2 כוס מיקס שקדים ואגוזים טחונים

כוס קמח שיבולת שועל*

2 כפות קקאו

1/2 כוס חמאת בוטנים

1/3 כוס סילאן

2 כפות דבש

לעיסה הבהירה:

1/2 2 כוסות פצפוצי אורז (ללא תוספת מלח וסוכר)

1/2 כוס מיקס שקדים ואגוזים טחונים

כוס קמח שיבולת שועל*

1/2 כוס טחינה גולמית מלאה

1/3 כוס דבש

אופן ההכנה:

בוחרים בשתי קערות, בכל קערה שמים 1/2 2 כוסות פצפוצי אורז. בעזרת כוס דופקים על הפצפוצים ומועכים אותם. שברי הפצפוצים יגרמו לכך שהעיסה תידבק היטב ולא תתפורר בזמן החיתוך.

מוסיפים מיקס אגוזים ושקדים וקמח שיבולת שועל ומערבבים, מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב בכדי שכל החומרים היבשים יספגו מהלחות.

מרפדים את התבנית בנייר אפייה. מעבירים אחת מהעיסות, משטחים על פני התבנית, מניחים נייר אפייה מעל ודוחסים היטב (אפשר בעזרת מערוך קטן, או כוס) חשוב לדחוס היטב כדי שהחיתוכיות לא יתפוררו.

עושים כנ"ל גם העיסה השנייה. מעבירים להקפאה להתייצבות. כשהעוגה קפואה חותכים אותה לריבועים, מאחסנים בקופסה אטומה.

*קמח שיבולת שועל אפשר לטחון בבית, במעבד מזון או בבלנדר שעובד "על יבש".

בהנאה ולבריאות!

9 תגובות

    1. המטרה של הקמח היא להדביק את הרכיבים, לכן חשוב דווקא קמח.
      את השיבולת שועל אני טוחנת לקמח בבית. אפשר במעבד מזון או בלנדר.

    1. כן
      השיבולת שועל שאנחנו מכירות (לא גרעינים שלמים כמו חיטה וגריסים)
      זאת שיבולת שועל שכבר עברה תהליך אידוי ומוכנה לאכילה גם ללא בישון או אפייה.

  1. יצא לי ממש טעים!! תודה רבה!
    אני רגישה לקוואקר,
    אז החלפתי לחצי כוס קמח שקדים וחצי כוח קמח קוקוס.
    יצא מוצלח מאד!
    שמתי גם חתיכות קשיו.

    תודה גדולה על מתכונים מתוקים ובריאים

    1. שוב, יש לה ערך בריאותי, ומעבר לזה היא תורמת להדבקה.
      תוכלי להחליף אותה במוצר דומה כמו חמאת בוטנים / שקדים / אגוזים

    1. הקמח שיבולת שועל מעבר לערכים שלו, והתרומה לאיזון הסוכר, גם משמעותי להדבקה.
      אם את רוצה לוותר עליו תוסיפי כמות זהה של פצפוצים טחונים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבת את המתכון?

נגישות

להשאר מעודכנת

אני אוהבת לפנק, לשלוח לך טיפים ומתכונים למייל?