דף הבית » מתכונים » ארוחות קלות » דייסת קוואקר חמה ופירות העונה
לפני שמתחילים...
יש מתכונים שנראה לי מצחיק לעלות אותם לאתר
המתכון הזה הוא אחד מאלה...
כאילו, מה כבר יש לי לחדש לך?
דייסה? מוכר. סלט פירות? מוכר.
אז תרגיל החיבור הוא העניין?
מתברר שכן. לפעמים אנחנו לא צריכות המצאה גאונית.
אנחנו רק צריכות רעיון, השראה בקטנה.
אפרופו השראות,
אני אוסיף שאת המנה הזאת אני אוהבת להכין בזמנים של עומס, ולמה?
הדייסה החמה מרגיעה, ממש ברמה של הורדת מתח,
והפירות המתוקים ממלאים באנרגיה זמינה.
מה את צריכה כשעמוס לך? אני צריכה מנה כזאת בדיוק.
כתבתי די. הולכת לאכול (:
כוס שיבולת שועל דקה
כוס חלב סויה ללא המתקה*
כוס מים
קורט מלח
פירות העונה:
תפוז
תפוח
אפרסמון
בננה
קיווי
מה שיש…
מעט קינמון לתוספת
מתחילים בהכנת הפירות, שוטפים, קולפים חותכים.
בסיר קטן או קלחת שמים שיבולת שועל, חלב, מים ומלח ומביאים לרתיחה.
לאחר הרתיחה מנמיכים את האש, ומבשלים למשך 3-5 דקות, עד לקבלת הסמיכות הרצויה.
כדאי לערבב מידי פעם כדי למנוע הידבקויות.
מתחממים ונהנים בבריאות (:
בדייסה אין מתיקות כלל, את המתיקות נקבל מהפירות. לדייסה מתוקה אפשר להוסיף מעט דבש.
12 תגובות
שירה, האתר שלך מקסים, כל מה שאת מעלה מעניין ומועיל, במיוחד עם המתכונים הטבעיים והמעניינים
מודה לך מאד , תמשיכי לעשות לנו כייף.
וואו שירה איזה מתכון! באופן אישי אף פעם לא אכלתי דייסה.. חח אבל זה נשמע כ"כ טעים, בזכותך.. אז הולכת לנסות, ומנצלת את הבמה הזו לומר לך תודה על כל המיילים והתכון שאת שולחת, כ"כ בנעימות . ממש מעריכה!
זה נראה שילוב מעניין,
רק לא הבנתי מהמתכון האם מערבבים את הדייסה עם הפירות?
מגישים לכל סועד דייסה, ומעליה שמים מהסלט פירות.
כך שבכל ביס נהנים משני הטעמים יחד.
לקטנטנים אפשר לערבב הכל יחד.
המתכונים שלך נהדרים
אני נהנית לעקוב אחריהם כאשר את מפרסמת אותם
ומכינה באהבה.
הכתבות שלך מקסימות, יש בהן הרבה פסיכולוגיה נכונה
האם את מעבירה את הסדנה בזום או בפגישות קבוצתיות?
אשמח לקבל עידכונים איך זה מתנהל.
תודה
אהובה
תודה אהובה. תגובה משמחת (:
כרגע יש לי תוכנית שמשלבת דיגיטל ופרונטלי
אצור איתך קשר באישי
מה שכיף במתכונים שלך זה הפשטות והרעיונות! לא צריך יותר מזה!!
תודה רבה!
תודה אחינועם (:
תודה על המתכון.
אפשרי להשתמש בחלב רגיל?
זה ישנה את המרקם?
תודה,
באופן אישי פחות משתמשת בחלב רגיל
אבל בהחלט אפשר להכין אתו את הדייסה. המרקם יצא זהה.
אפשר לשאול למה את לא משתמשת בחלב רגיל?
בגיל מסוים התחלתי להרגיש שחלב רגיל לא עושה לי טוב.
בהמשך הבנתי שהמון נשים מגיל 30 ומעלה מתחילות לפתח אי סבילות לחלב.
כשלמדתי תזונה הבנתי עוד כמה דברים על החלב, כך שמכל הסיבות הנ"ל מעדיפה תחליף איכותי יותר.
באופן אישי אני משתמש בעיקר בחלב סויה ללא תוספת סוכר.