לפני שמתחילים...
כבר עסקנו די בעוגות דבש, פרגנו אפילו דובשניות.
גם הסימנים והסלטים קיבלו את תשומת הלב המגיעה להם.
הגיע הזמן לגשת למנה העיקרית.
אמנם הבשר תופס לו מקום של כבוד בארוחות החג.
אבל אני אוהבת לדאוג גם למנות קלילות יותר,
וזאת הסיבה שבחרתי להשתמש כאן בהודו.
מנה נהדרת, חגיגית, טעימה,
ומשאירה בתחושה קלילה.
כ- 15 גלילות
למילוי –
500 גרם הודו טחון*
1 בצל גדול
3 שיני שום
10-12 גבעולי פטרוזיליה
ביצה
כפית פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית מלח
לגלילות –
2 חצילים גדולים
כוס קמח כוסמין 80%
3 ביצים
כף פפריקה מתוקה
כף פפריקה חריפה
1/2 כפית שאטה גרוס – אופציונלי
2 כפות סילאן
מתחילים בהכנת המילית כדי שתספוג את הטעמים בזמן שנתעסק עם החצילים.
קוצצים את הבצל, השום והפטרוזיליה. מערבבים עם יתר הרכיבים. לשים מעט את כל התערובת כדי לאפשר להודו להפריש את החלבון שלו ולייצב את העיסה.
מכסים ומעבירים למקרר עד להרכבת המנה.
עוברים להכנת החצילים:
כדאי לבחור חצילים קלים, כך יש סיכוי גדול יותר שהם יכילו מעט מאוד גרעינים.
שוטפים היטב את החצילים, חותכים את הראש ואת הקצה, ומסירים משני הצדדים פרוסה דקיקה של הקליפה (ראי תמונה)
פורסים את החציל לאורך, כל פרוסה בעובי של כחצי ס"מ. משתדלים לשמור על עובי אחיד, האופן הנוח ביותר לפריסה הוא כשהחציל שוכב במאונך על קרש החיתוך.
מניחים את פרוסות החצילים בתבנית, אחד לצד השני, מפזרים מעט מלח גס.
מניחים את התבנית על צלחת נמוכה כדי שיתקבל שיפוע שינקז אליו את הנוזלים שיופרשו מהחצילים.
לאחר שעה, מנערים את החצילים מהמים (לא מספיגים כי אנחנו זקוקים ללחות שלהם).
בצלחת שטוחה שמים כוס קמח כוסמין. טובלים כל פרוסת חציל משני הצדדים שתהיה עטופה כולה בקמח.
בצלחת עמוקה ורחבה טורפים ביצים עם תבלינים ורוטב צ'ילי. טובלים כל פרוסה משני הצדדים ומעבירים לתבנית כשהיא מרופדת בנייר אפייה משומן בכף שמן זית.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך 10 דקות, הופכים את הפרוסות ואופים 10 דקות נוספות.
בזמן שהחצילים מצטננים מעט, יוצרים קציצות מאורכות. מניחים כל קציצה בחלק הרחב של פרוסת החציל, מגלגלים וסוגרים בעזרת קיסם.
מורידים את חום התנור ל180 מעלות. מחזירים את התבנית עם הגלילות הממולאות לתנור ואופים עוד כ-15 דקות, עד להתייצבות הקציצות.
*אפשר להחליף בעוף או בשר טחון, או לשלב ביניהם.
לבריאות, שנה טובה ומבורכת!!