אוזני המן שחור לבן

שירה אזולאי
אדר תשפ"ד
כמה מילים

לפני שמתחילים...

שוב אוזני המן?

אההה.. שוב אוזני המן.

 

למרות המבחר הלא מביש שכבר קיים באתר,

אני שוב מוצאת את עצמי מכינה מתכון חדש.

הפעם בסימן "ונהפוכו".

 

אוזני המן שחור לבן.

רעיון יפיפה שנתקלתי בו

"והשאלתי" אותו לשימוש עם מתכון משלי.

נדהמתי לגלות כמה קל ומהיר להכין אותם.

הולכת להשאיל את טריק ההכנה גם לאוזניים האחרות.

רכיבים:

כ-40 יחידות

לבצק הבהיר –

2 כוסות קמח כוסמין 80%

1/2 כוס קמח טפיוקה / קורנפלור

כפית א"א ללא אלומיניום

2 כפות דבש

1/3 כוס שמן קוקוס (נוזלי)

1/2 כוס מיץ תפוזים טבעי

לבצק הכהה –

2/3 1 כוסות קמח כוסמין 80%

1/2 כוס קמח טפיוקה / קורנפלור

כפית א"א ללא אלומיניום

2 כפות קקאו

3 כפות דבש

1/2 כוס שמן קוקוס (נוזלי)

1/2 כוס מיץ תפוזים טבעי

למילוי –

כוס טחינה גולמית

1/2 כוס דבש

2/3 כוס אגוזים קצוצים

אופן ההכנה:

מתחילים בהכנת המילוי. בקערה קטנה מערבבים טחינה גולמית, דבש ואגוזים קצוצים. פעולת הערבוב תגרום למרקם להסמיך מעט.

בכדי לקבל בצק רך ונוח לעבודה כדאי לעבוד עם חומרים בטמפרטורת החדר, ולכן אם הקמח והתפוזים נמצאים במקרר, כדאי להוציא אותם מראש.

שמים במעבד מזון או לחילופין בקערה, את כל הרכיבים היבשים: קמח, טפיוקה / קורנפלור, א"א קקאו (בבצק הכהה) ומערבבים יחד.

מוספים חומרים לחים: שמן קוקוס, מיץ תפוזים ודבש ומעבדים לבצק אחיד ונעים.

משתדלים שלא לעבד את הבצק יותר מדי כדי לשמור על הפריכות שלו.

מרדדים מחצית אחת של הבצק למלבן. כנ"ל מרדדים את המחצית השנייה. מניחים את המלבנים אחד מעל השני (אפשר לרדד מעל נייר אפייה וכך "להחליק" ממנו את הבצק המרודד על הבצק השני).

הצבע השולט יהיה של הבצק התחתון, בחרי למקם את הבצקים עפ"י התוצאה שבה את מעוניינת.

מגלגלים את הבצק לרולדה. בעזרת סכין חדה פורסים פרוסות בעובי 0.5 ס"מ.

כל פרוסה מרדדים מעט, שמים מילוי במרכז, וסוגרים לאוזן ע"י צביטת הבצק משלושת הכיוונים.

צובטים היטב כדי לוודא שהבצק לא יפתח באפייה.

מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות. אופים למשך כרבע שעה. המרקם הפריך מתקבל לאחר צינון מוחלט.

מאחסנים בקופסה אטומה, ניתן להקפיא.

לבריאות ופורים שמח!!

8 תגובות

    1. תוספי קמח בהדרגה עד שתגיעי למרקם נעים ולא דביק.
      קמחים של חברות שונות סופחים נוזלים בצורה שונה,
      לכן לפעמים יש צורך לדייק את הכמות לפי המרקם שמתקבל.

    1. אפשר בהחלט.
      לאחר הגלגול לרולדה, את פורסת פרוסות שמתקבלות כשבלולים יפים.
      כל שבלול מועכת מעט כדי להדק את הספירלה.
      מה שכן, ללא מילוי כדאי לקחת בחשבון שהמתיקות מעודנת.
      כך שאולי כדאי להוסיף כף המתקה לכל סוג בצק (כף סילאן לבצק הכה, כף דבש לבצק הבהיר).

  1. מדהים ממש אהבתי את הרעיון
    אם מקפיאים תאוזנים המוכנות לפני האפיה לא נפתח

    1. במתכון הספציפי הזה האוזניים שמרו יפה על הצורה.
      בכל אופן תודה על הטיפ, מעניין לנסות עם בצקים רגישים לפתיחה (כמו פיציות אוזני המן).
      פורים שמח!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבת את המתכון?

נגישות

להשאר מעודכנת

אני אוהבת לפנק, לשלוח לך טיפים ומתכונים למייל?