לוגו מסע-בריאות

פטיפור שוקולד שיבולת שועל

שירה אזולאי
תשרי תשפ"ב
כמה מילים

לפני שמתחילים...

דפנות של עץ מחופות בלבן

ניחוח של סכך

ויופי ייחודי מכל עבר

"נוי סוכה"

הרבה מעבר לקישוטים

 

ארוחת החג הסתיימה זה מכבר

פינוקים מתוקים מובאים לשולחן

שיחה משפחתית ורגעים עם טעם של עוד

פטיפור שוקולד בריא שירה אזולאי מסע בריאות
רכיבים

כ- 35 פטיפורים

לבסיס –

200 גרם ערמונים בוואקום

1/2 כוס שמן קוקוס

1/2 כוס דבש

2 כפות קקאו

1/2 1 כוסות קמח שיבולת שועל*

למילוי – 

אגוזי לוז (כ-35 יחידות)

לציפוי – 

שוקולד מריר איכותי**

 

 

אופן ההכנה

בעזרת מעבד מזון או קוצץ ירקות טוחנים את הערמונים.

מוסיפים שמן קוקוס, דבש וקקאו וטוחנים יחד. מתקבלת עיסה דביקה שומנית ודלילה.

מוסיפים קמח שיבולת שועל ומערבבים היטב.

מעבירים למקפיא למשך כחצי שעה להתייצבות.

שמים בכף היד כמות של כף מהתערובת, מניחים במרכז אגוז ומגלגלים לכדור.

את הכדורים המוכנים מעבירים לקופסה או תבנית. כשמסיימים לכדרר את כל הכדורים שולחים שוב להקפאה קצרה להתייצבות. בינתיים ממיסים את השוקולד / רכיבי השוקולד.

כדי להמיס את השוקולד מומלץ להשתמש בשיטת בן מארי. מרתיחים מים בסיר, ממקמים בתוך הסיר קערית זכוכית או מתכת ובתוכה השוקולד / רכיבי השוקולד. לאחר ההמסה מנמיכים את הלהבה ללהבה נמוכה ששומרת על מרקם נוזלי של השוקולד במשך זמן העבודה.

מניחים כדור על מזלג (עדיפות למזלג רחב אם יש) טובלים בתוך השוקולד, דופקים מעט את המזלג על דופן הכלי כדי להסיר שוקולד מיותר ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

בד"כ השוקולד יתקשה במהירות בגלל הקור של הכדורים, אם יש צורך מעבירים לקירור לייבוש סופי.

מאחסנים בקופסה אטומה במקפיא. מפשירים מעט לפני ההגשה.

 

עוד משהו לפני שאשכח!

* קמח שיבולת שועל מכינים בהכנה ביתית. בעזרת קוצץ ירקות או בלנדר טוחנים שיבולת שועל (קוואקר) למרקם דק מאוד.

** כאן תמצאי את המתכון שלי לשוקולד מריר אמיתי ואיכותי. לחילופין אפשר להשתמש בשוקולד מריר עם אחוזי קקאו גבוהים.

כאן תוכלי למצוא מתכון נוסף לטראפלס ערמונים קל הכנה.

לבריאות וחג שמח!!

15 תגובות

  1. נשמע ממש טוב, לפתוח את האתר שלך זה להתמכר.. כל מתכון יותר משובח מהקודם…
    פתחתי חבילת ערמונים בטו בשבט לא אספיק להכין לשבת זו, כמה זמן נשאר טוב ערמונים אחרי פתיחה? במקרר כמובן

    1. איזה כיף לשמוע לאה.
      אני בד"כ משתמשת מיד בפתיחה.
      אין לי מושג כמה זמן אפשר לשמור אריזה פתוחה.
      לא כתוב על האריזה?

  2. שלום שירה
    במתכון כתוב ערמונים בוואקום
    בחנות ראיתי ערמונים באריזות רגילות (טעמן, השגחת הבד"ץ)
    האם הם מתאימים למתכון? צריך לבדוק אותם?
    תודה

    1. אני לא מכירה את המוצר.
      אם כתוב שהם מוכנים לאכילה הם מתאימים.
      לגבי בדיקה, מאמינה שצריך לבדוק אותם, בד"כ כתוב לצד ההכשר.

      1. כתוב על האריזה ערמונים קלויים
        הם אמורים להיות קלויים או לא?
        תודה!

        1. כן. אלו ערמונים קלויים.
          אם הבנתי נכון, ערמונים תמיד יהיו קלויים כי רק כך ניתן לקלף אותם.

  3. נשמע מעולה
    האם השיבולת שועל צריכה אפיה קודם ?
    כי שמעתי שאחרת היא לא טובה

    1. שיבולת שועל ניתנת לאכילה גם ללא בישול או אפייה.
      מעבר לכך, הוויטמינים והסיבים שלה זמינים ויעילים יותר לפני שהיא עוברת חימום.

    1. אין צורך לקלות אותם, וגם לא כדאי.
      ע"י החמום אנחנו מורידים מערך הוויטמינים שבהם, והשומן הטוב מתחמצן.
      גם אני השתמשתי באגוזים עם קליפה.

    1. הערמונים הם אגוזים לחים, בשונה מאגוזים אחרים
      ולכן המתכון מותאם למרקם שלהם ולא יתאים באותה מידה לאגוזים אחרים

  4. וואו, מתכון מנצח!!
    אחת ההוכחות היא שהדלת של המקפיא סבה על צירה אינספור פעמים
    ואפילו מצאתי את בת השנה וחצי שלי, מגניבה מידי פעם כדור בהתלהבות
    (הכנתי אותם בלי האגוז לוז בפנים, כך שהתאים לכל הגילאים. מתארת לעצמי שזה היה משדרג עוד יותר…)

  5. טעים ברמה אחרת…
    בחיים לא אכלתי ערמונים, והעזתי לנסות..
    וזה משהו מיוחד וטעים..
    שווה להכפיל ישר כמויות…

    1. איזה כיף!! תודה על השיתוף חגית
      כשאתן נהנות ממתכון שאני מעלה לקראת החג
      יש לי שמחת חג אמתית (:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבת את המתכון?

נגישות