לוגו מסע-בריאות

רוטב צ'ילי

שירה אזולאי
כה' חשוון תשפ"א
כמה מילים

לפני שמתחילים...

במתכונת הישנה

בדלת המקרר שלי

שכן לו דרך קבע

בקבוק רוטב צ'ילי.

 

עם הזמן והמידע שרכשתי

נפרדנו כידידים טובים

וטוב שכך,

כי שוב נפגשנו

הפעם הקשרים עוד מתהדקים.

 

עברתי דרך מקרר השכנים

להציץ שוב ברשימת הרכיבים.

ניסיתי אופציה שונה, אך גם דומה

רטבים יצאו כמעט זהים..

רכיבים

2 כפות צ'ילי גרוס*

כף פפריקה מתוקה

כף פפריקה חריפה

3 שיני שום כתושות

1/4 כוס שמן זית

1/2 כוס סילאן

כף חומץ תפוחים

1/2 כוס מים

כף קמח טפיוקה + כוס מים

אופן ההכנה

שמים בסיר את כל הרכיבים למעט קמח הטפיוקה וכוס המים.

מערבבים ומביאים לרתיחה.

מערבבים בכלי כף קמח טפיוקה עם כוס מי ברז ומביאים להמסת הקמח.

מוסיפים לסיר מביאים לרתיחה, ברגע שהרוטב מגיע לרמת הסמיכות הרצויה, מכבים את האש.

לקבלת מרקם אחיד מומלץ לטחון בעזרת בלנדר מוט.

הרוטב יוצא עשיר מאוד בטעם, ובמרקם סמיך (למרקם סמיך יותר ניתן להוסיף עוד קצת טפיוקה מדוללת במים)

מתאים לתיבול סלטים , לבישול ולאפיה של ירקות, עוף, דג ועוד..

עוד משהו לפני שאשכח!

* לצ'ילי חריפות מודגשת, לקבלת רוטב עם חריפות עדינה אפשר להשתמש בשאטה גרוס.

חומץ התפוחים משמש במתכון זה כחומר משמר ולכן הוא חשוב ביותר ולא כדאי לוותר עליו.

הריח והטעם שלו מתנדפים בחום ולכן אין צורך לחשוש משימוש בחומץ תפוחים בבישול או אפיה.

הרוטב נשמר במקרר לפחות כחודש. ניתן גם להקפיא.

לבריאות!!

29 תגובות

    1. אני משתמשת בסילאן במקום רוטב סויה.
      למרות שאי אפשר לומר שהוא מהווה תחליף.
      שמחה לשמוע שאהבת את האתר.
      שישמש אותך בהנאה ובריאות!

    1. אני משתמשת בסילאן במקום רוטב צ'ילי.
      לרוטב צי'לי יש טעם בסגנון שונה.
      בחלק מהמתכונים הוא יוכל להיות תחליף נהדר,
      אבל לא תמיד הוא יתאים.

    1. רוטב צ'ילי צריך להיות רוטב חריף,
      הרוטב במתכון משלב גם מתיקות, אבל אולי באמת השם מטעה וגורם לציפייה לרוטב מתוק יותר.
      תוכלי לנסות לתקן עם עוד סילאן, ולהבא להשתמש בשאטה במקום צ'ילי, החריפות תצא עדינה יותר.

    1. אין לי ניסיון עם שימוש בפלפל טרי.
      מה שבטוח הוא שהרוטב יתקלקל מהר יותר.

    1. אפשר בהחלט
      מהניסיון שלי היה נדמה לי שהצ'ילי חריף יותר מהשאטה,
      אבל תכן שזה רק היה עניין של מוצרים מחברות שונות.

  1. צריכה להכין עבור מישהו שעושה דיאטה ללא עמילנים
    איך אפשר להסמיך בדרך אחרת?
    תודה

    1. לא ניסיתי להסמיך בדרך אחרת,
      אבל משערת שיכול לעבוד עם ג'לטין.

    1. אפשר להחליף את הטפיוקה בקורנפלור
      אני לא בטוחה שהיחס זהה ולכן כדאי להוסיף בהדרגה עד לקבלת המרקם הרצוי
      את הטפיוקה / הקורנפלור יש להמיס במי ברז ואח"כ להוסיף לסיר

  2. שלום שירה.
    רציתי לשאול –
    זה משנה איזה חומץ תפוחים לקנות?
    את יודעת על כזה בכשרות טובה?
    תודה רבה! אתר מדהים!

    1. עדיפות לחומץ תפוחים אורגני
      לB&D יש חומץ תפוחים בכשרות הבד"ץ העדה החרדית
      לא בטוחה אם הוא אורגני או לא.
      לגבי כשרויות של מוצרים 100% טבעי יש הקלות
      כדאי להתייעץ עם רב שפוסקים על פיו.

    1. אין לי היכרות אישית עם חומץ בלסמי
      אבל מאמינה שהוא מתאים באותה מידה
      נסי ותחזרי לספר לנו

    1. שלום גלי
      אני מאמינה שגם קורנפלור יעשו עבודה טובה כי גם הם ממשפחת העמילנים
      אבל מכיוון שאין לי ניסיון אישי בהמרה, אני ממליצה לך להתחיל עם כמות קטנה
      ולהוסיף בהדרגה עד שתגיעי לרמת הסמיכות שאת רוצה.
      יכול להיות שריכוז העמילן שונה במוצרים השונים ולכן תצטרכי כמות קטנה או גדולה יותר
      אשמח אם תחזרי לשתף אותנו בתוצאות..
      לפי מה שהבנתי מאחת הגולשות, קמח תפו"א לא שימש כתחליף טוב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבת את המתכון?

נגישות

להשאר מעודכנת

אני אוהבת לפנק, לשלוח לך טיפים ומתכונים למייל?