שירה אזולאי
שבט תשפ"ב

פחמימות – על שום מה?

שיפי היא אישה שאפתנית (פשוט מסתדר לה עם השם (: )

היא קראה את הפוסט הקודם על אכילה בחורף

והחליטה שהיא הולכת לנצח את תאוות הפחמימות

החורף הזה היא מתחממת בדרך אחרת ובוחרת בתזונה מאוזנת.

 

מכאן לשם התברר שהיא קצת מבולבלת

כמה מושגים, מיתוסים, וסיסמאות שונות השאירו אותה מעורפלת.

בחרתי לעשות לה קצת סדר, מוזמנת גם את להצטרף..

 

לפני שנערוך היכרות קרובה יותר עם הפחמימות

נזכיר את שציינו כבר בעבר בנושא "תזונה ים תיכונית"

תזונה מאוזנת היא תזונה הכוללת את כל אבות המזון:

פחמימות, חלבונים, שומנים, וויטמינים ומינרלים.

צריכת פחמימות נחוצה לנו לתפקוד אופטימלי

הנקודה החשובה היא לבחור בפחמימות הנכונות

ולשם כך התאספנו כאן היום..

 

תוכלי לומר לי מהן פחמימות?

בניחוש לא פרוע אוכל לדמיין את התשובה שלך

פחמימות = לחם, עוגות, פסטה וכד'

האם ידעת שכל המתוקים הם פחמימות? סוכר, דבש, ושות'

יותר מכך, גם הפירות והירקות מכילים פחמימות

ובגדול אפשר לומר כי כל מאכל שמקורו מהצומח מכיל פחמימה.

 

אז מה היא בעצם פחמימה?

פחמימה היא מקור האנרגיה הראשון בגוף

ומקור האנרגיה הכמעט בלעדי למוח (השתכנעת שאת זקוקה לה?)

כשהגוף מקבל פחמימה הוא מפרק אותה לסוכר (גלוקוז)

הסוכר עובר לתאים וכך הוא מספק להם את האנרגיה לתפקד.

שלא תטעי, אין קשר בין הטעם של המאכל להמצאות הסוכר

גם קרקר פיקנטי ועשיר בנתרן מתפרק בגוף לסוכרים.

אוקי, אז אם אנחנו זקוקות לסוכרים האלו מה הבעיה?

הבעיה טמונה בכמות ובאיכות.

 

פחמימות בתזונה שירה אזולאי מסע בריאות

 

מה קורה כשיש פחמימות עודפות במערכת?

הגוף זקוק לכמות מסוימת של סוכרים בכדי לתפקד

מנפלאות הבריאה יש בגוף מערכות שדואגת לאיזון מתמיד

כמו מערכת שדואגת לווסת את חום הגוף וכד'.

בכדי שלא יהיו בתאים ובדם עודפים של סוכר

הגוף אוגר את הסוכר המיותר באזורים בהם הוא לא יפריע

כמות מסוימת נאגרת בכבד כמאגר זמין ושימושי (ללילה, לצום)

והיתר הופך לשומן ונאגר בכל אותן מקומות שאת לא אוהבת ):

 

שיפי כבר משננת לעצמה (כמו מול המורה בכיתה ב')

"אני מקבלת על עצמי בלי נדר להפחית בצריכת הפחמימות"

רגע, יש כאן נתון נוסף וחשוב יותר, זוכרת?

דיברנו על כמות ומה עם איכות?

 

פחמימות זולות מול פחמימות איכותיות

או במונחים מקצועיים, פחמימות ריקות ופחמימות מורכבות.

התזונה המודרנית כיום היא תזונה מתועשת (מלשון תעשייה)

המזון עובר תהליך ארוך מהפרידה שלו מהטבע ועד שמגיע לצלחת

התהליכים הרבים במטרה לעבד את המזון מרוקנים אותו מתוכן

ולכן אותן קלוריות מכונות קלוריות ריקות. ריקות ממה?

בדרך אנחנו מאבדים את עיקר הרכיבים החשובים

כמו סיבים, וויטמינים ומינרלים, ומה נשאר לנו? סוכר והרבה!

 

בפוסט הבא בעז"ה נכיר בהרחבה את הפחמימות המורכבות

את היתרונות הרבים שלהם וההשפעה הישירה על ירידה במשקל

ועל אנרגיה טובה לאורך היום כולו.

 

בינתיים השתדלי למלא את המזווה והצלחות

במזונות הקרובים לצורת המקור שלהם.

שיהיה לך לשובע, לבריאות ולגזרה מחמיאה (:

 

נהנית לקרוא? רוצה לדעת עוד?

בכדי לקבל כל פוסט חדש לתיבת המייל שלך הרשמי כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

נגישות