שירה אזולאי
חשוון תשפ"ב

סיבה טובה לסיבוב שני – סיבים תזונתיים חלק ב'

בפוסט הקודם עשית הכרות קצרה עם ידידינו הסיבים התזונתיים

ולמדת להבדיל בין סיבים מסיסים לסיבים בלתי מסיסים.

את גם יודעת שלמרות שאין להם ערך תזונתי יש להם תרומה רבת ערך.

(הצטרפת אלינו במהלך השבועיים האחרונים? כאן תוכלי לקרוא את הפוסט הקודם.)

 

הפעם נכיר את התרומה של הסיבים לבריאות האישית שלך:

 

מערכת העיכול –   הסיבים התזונתיים מאיצים את תנועתיות מערכת העיכול וכך הם תורמים לפעילות מעיים אופטימלית.

כשמערכת העיכול עובדת בצורה אופטימלית בנוסף לכך שהיא מפנה פסולת מהגוף היא גורמת לנו להרגיש קלילים וחיוניים יותר.

התכונה של הסיבים לספוח אליהם נוזלים מסייעת גם במקרים של עצירות (הסיבים הבלתי מסיסים) וגם במקרים של שלשולים (הסיבים המסיסים).

בנוסף הסיבים הפרו-ביוטיים משמשים כפרוביוטיקה במעי (הרחבנו בפוסט הקודם)

 

השפעה על משקל –   את הסעיף הזה את בטח הכי אוהבת (:

צריכת סיבים תזונתיים מסייעת בהפחתה ובשמירה על המשקל. כיצד?

א. למזון עשיר בסיבים שלוש תכונות המשפיעות על מנגנון השובע

  1. מזון שמכיל סיבים דורש לעיסה טובה יותר. ע"י תהליך הלעיסה מיוצר הורמון השובע ולכן ככל שנלעס יותר נקדים להרגיש את תחושת השובע.
  2. הסיבים סופחים אליהם נוזלים וממלאים את נפח הקיבה וכך נשבע מארוחה קטנה יותר.
  3. הסיבים מאטים את תהליך הפירוק של המזון לכן תחושת השובע תמשך יותר זמן.

תחושת שובע לאורך זמן = צריכת קלוריות מופחתת.

ב. בתהליך העיכול של הסיבים הם סופחים אליהם עודפים של כולסטרול וגלוקוז (סוכר) הנמצאים במעי ומפנים אותם מהגוף, וכך הם מונעים את האגירה שלהם בגוף כשומנים.

 

השפעה על רמת הסוכר –  בגלל תכונת הסיבים להאט את קצב העיכול. אחרי ארוחה עשירה בסיבים (בעיקר מסיסים), רמות הסוכר יעלו וירדו בצורה מתונה יותר וכך גם תגובת האינסולין תתמתן. במחקרים נמצא קשר בין צריכת מזון עשיר בסיבים, למניעת סוכרת מסוג 2 באנשים טרום סוכרתיים.

 

בריאות הלב –   ההשפעה על בריאות הלב מיוחסת בעיקר לסיבים המסיסים, אשר מפחיתים את רמות הכולסטרול בדם , בעיקר הכולסטרול "הרע" ולכן הם נמצאו יעילים בהפחתת לחץ דם, בשיפור רמות השומנים בדם, ובהפחתת תהליכים דלקתיים.

 

סיבים תזונתיים שירה אזולאי מסע בריאות
צילום תמונות בראש ובגוף הפוסט – ונסה לורינג מתוך האתר Pexels

 

אחרי שקראת על (חלק מ) היתרונות של הסיבים, את בוודאי מתכננת להגדיל את צריכת הסיבים שלך ושל המשפחה.

רגע לפני כן, בואי נהיה זהירות בקצב.. אם התזונה נכון להיום דלילה מאוד בסיבים, כדאי להתחיל להעשיר את התפריט בהדרגה  ולתת למערכת העיכול את האפשרות להסתגל לשגרה החדשה והטובה.

תופעות לוואי של צריכת סיבים תזונתיים מרובה, כוללות בעיקר גזים ונפיחות, אך במקרים של האטה בתנועתיות המעי, עלולים הסיבים הבלתי מסיסים (סובין), במידה שנצרכים בכמות גדולה, לגרום לעצירות.

צריכת סיבים ע"י תזונה עשירה בסיבים, לא אמורה לגרום למצב עודף שגורר תופעות לוואי. הן עלולות לקרות כשמשתמשים בתוסף של סיבים מרוכזים. אז יש להקפיד על שתיה מרובה מאוד כדי לא לסבול מתופעות הלוואי.

בעז"ה בפוסט הבא נבדוק מהי הצריכה היומית המומלצת לכל אחד ואף ניתן רעיונות לשילוב מזונות עשירים בסיבים בתפריט לאורך היום.

 

בינתיים המשיכי להיות ערנית, לחפש על תוויות המזון את נתון הסיבים התזונתיים

ולשלב מזונות עשירים בסיבים בתפריט המשפחתי

בטוחה שעד הסיבוב הבא כבר תרגישי טוב יותר בעז"ה

 

אתך במסע – שירה

 

נהנית לקרוא? רוצה לדעת עוד?

בכדי לקבל כל פוסט חדש לתיבת המייל שלך הרשמי כאן

3 תגובות

  1. ד"א,
    אני גם מאוד אוהבת את הלוגו שלך!
    ה-"ס" המשולבת : פנים, שביל- דרך, פרי וספל!!!
    ממש מקורי וכ"כ מתאים!!!

    1. תודה רחל!!
      ממש משמח לקבל את הפידבק הכפול שלך (:

      הקרדיט למיתוג שלי מוקדש לחני בירנבוים מסטודיו פלפל שחור
      גם האתר היפה הזה הוא פרי ידיה המוכשרות

  2. מקסים!
    את ממש עושה סדר להבנה ברורה וטובה יותר!
    ובנוסף גם חשק לאכול בריא יותר!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

נגישות