שירה אזולאי
אלול תשפ"א

חיוורון? לא תמיד לבן הוא אנמי..

איך שהוא הצבע הלבן מעלה בך אסוציאציה חיוורת, אנמית, אולי משעממת?

 

אם את עוקבת נאמנה אחר הפוסטים שלי

הידע שצברת בשבועות האחרונים העניק לך עומק חדש לצבעי הבריאה

ההכרה שכל צבע בטבע, מעבר ליופי מעניק לנו גם ערך מיוחד משלו.

קל לטעות ולחשוב שהירקות והפירות הלבנים יהיו פחות עשירים בערכים

אך לבן, אינו העדר צבע, עפ"י תורת הצבעים אף להפך

וכמו בצבעים האחרים, כך גם הוא, בעל סגולות ייחודיות משלו.

 

עפ"י הרפואה הסינית, כשם שהאור הלבן מכיל בתוכו את כל הצבעים

לכן לאחר הגשם הוא נפרד לצבעי הקשת.

כך גם בטבע הצבע הלבן בגידולים מעיד על הימצאות כל הצבעים

לכן ירקות ופירות לבנים נחשבים כמנקים ומטהרים גופנית ומנטלית.

 

מהם המאפיינים המיוחדים למשפחת הלבנים?

פירות וירקות לבנים עשירים בוויטמיני B , בחלבון ובסיבים תזונתיים

ההרכב הבולט ביותר הוא תרכובות של גופרית ומגנזיום, אלו המקנים לירקות הלבנים את החריפות האופיינית להם. ונמצאו כמועילים מאוד:

  1. מחזקים את המערכת החיסונית, משמשים כנוגדי דלקת ומפחיתים סיכון להתפתחות תאים סרטניים.
  2. משפרים את פעולת האינסולין ומאזנים סוכר בדם (במיוחד בצל)
  3. ממיסים שומנים וע"י כך מפחיתים כולסטרול (במיוחד בצל ושום)
  4. מורידים את לחץ דם (במיוחד שום, ובננה)
  5. משחררים ליחה (במיוחד בצל)
  6. משפרים ומאזנים את רמות ההורמונים
  7. מרבים חיידקי מעיים טובים ומסייעים למגר את חיידקי המעיים המזיקים.

 

אילו פירות וירקות לבנים אנחנו מכירות?

ירקות – בצל, שום, שומר, קולרבי, כרישה, ארטישוק, תפו"א, לפת, כרובית, פטריות, ג'ינג'ר, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה וכד'

פירות -בננה, אפרסק לבן, נקטרינה לבנה, תמרים (כן!) ליצ'י

 

לבננה ראוי לתת במה מיוחדת..

בננות הן מהמזונות העשירים ביותר באשלגן ובמגנזיום – מינרלים החיונים לשמירה על לחץ דם בריא, להפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם ולבריאות העצם.

בננה אחת מכילה כ-400 גרם אשלגן – פי 2 ויותר ממקורות אנרגיה נפוצים אחרים.

השילוב של שפע אשלגן יחד עם תכולה אפסית של נתרן בבננה, הופך אותה למקור אנרגיה מאוזן ומומלץ ביותר הן לילדים והן למבוגרים.

הבננות עשירות בסיבים תזונתיים ולכן הן מספקות תחושת שובע. בננה אחת תספק כ 10% ממנת הסיבים התזונתיים היומית המומלצת.

בננות מכילות סיבים תזונתיים פרה-ביוטיים התורמים לעיכול תקין ולבריאות מערכת העיכול. הסיבים הפרה-ביוטיים מספקים מזון לחיידקים הטובים, ואלה מרסנים את החיידקים גורמי המחלות. הם גם תורמים להגברת ספיגת מינרלים מהמעי, להפחתת ספיגת כולסטרול ועוד..

 

תזכורת לפני סיום

שילוב של פירות וירקות בחמישה צבעים, יעניק לך שפע גדול של וויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים, נוגדי חמצון ויתרונות רבים ונוספים המייחדים כל צבע.

מעבר לערך התזונתי, זכרי כי בכוחם של הפירות והירקות לתרום ולשמור על החוסן הגופני עד כי מניעת מחלות.

לגיוון יש חשיבות רבה בהבטחה כי המזון שלנו מכיל את כל המרכיבים החיוניים הדרושים למען הבריאות שלנו.

בנוסף, גיוון המזון, הטעם והצבע משפרים ומעודדים את התיאבון ואת ההנאה מהאכילה.

 

אז שיהיה בהנאה ולבריאות!!

שירה

2 תגובות

  1. שירה –
    תודה על המיילים האלה פעם בשבוע,
    תמיד יש מה ללמוד ולהתקדם!

    והמתכונים (מה שניסיתי) היו מעולים!!
    כתובים מאד ברור, והתמונות גורמות לחשק להכין…

    יש לי שאלה לגבי הבצל – האם יש עדיפות לאכול אותו חי או מבושל?
    מבחינת הערכים…
    (פעם שמעתי שבצל חי לא כ"כ טוב)

    תודה!!

    1. תודה לאה!!
      משמח לשמוע שהתכנים מקדמים אותך במסע האישי שלך (:

      לגבי הבצל-
      באופן כללי רוב הירקות והפירות מכילים את הכמות המרבית של הערכים שלהם בצורה הטבעית
      לכן ככל שנצרוך את הירק או הפרי קרוב לצורתו הטבעית, נפיק יותר תועלת.
      (כמובן עם הסתייגות לירקות שאינם ניתנים לאכילה בצורה החיה שלהם)

      ישנם יוצאי דופן כמו העגבנייה שדווקא הבישול הופך את הליקופן שלה לזמין יותר
      הגזר שע"י חימום מגדיל את כמות הבטא קרוטן (אך במקביל מאבד בחימום את הויטמין C)

      לגבי הבצל, לא ידוע לי על המלצה לצרוך דווקא חי או מבושל
      בד"כ קל וזמין יותר לשלב אותו בבישול, אך אפשר במקביל להוסיף אותו גם לסלטים חיים.

      ישנם מקורות ביהדות שבהם מופיעה הסתייגות מבצל ושום בצורתם החיה
      הרמב"ם ממליץ לצרוך מהם מעט.

      מקווה שעזרתי..
      לבריאות!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

נגישות